כלב חדש 🐶 ? כל מה שצריך לדעת לפני שמגיע גור חדש 🐶

אז יש לכם חבר חדש בבית, מזל טוב! גור חדש דורש המון תשומת לב והרבה אחריות, לכן הכנו לכם כמה נקודות חשובות שאתם חייבים לדעת!

טיפים לימים הראשונים עם הכלב (וגם ללילות... 😉)

זכרו שמדובר בגור, שממש כמו תינוק עדיין לא מורגל ומחונך לצרכים וכנראה שגם בדיוק הופרד מאמא שלו ומתגעגע אליה... גור שהופרד מאימו לפני הזמן חווה טראומה מסוימת ולכן צריך להכיל את ההתנהגות שלו ולתת לו המון אהבה שיוכל לפתח איתנו קשר ולסמוך עלינו כבר בשלבים המוקדמים של התפתחותו.

לגבי הלילות- סביר להניח שזו הפעם האשונה שהגור ישן ללא אימו, במקום זר לו ולכן הוא עלול להתעורר באמצע הלילה, לבכות- צריכים להיות סבלניים  כלפיו ולתת לו להתרגל לבית והמצב החדש.  אפשר גם לתת לו לישון עם בובה כדי לשפר את הרגשתו.
ישנן גם בובות עם דופק מובנה שיודעות לדמות לגור דמות אימהית והן מומלצות מאוד.

 

מזון וחטיפים

במידה והגור מתחת לגיל חודש חשוב לדמות לו את הסביבה שהיה מקבל עם אמו. לכן צריך לקנות תחליף חלב ולהאכיל את הגור מבקבוק עם פטמה כל שעתיים עד שלוש שעות, תוך כדי דאגה לכך שתנוחת ההאכלה תהיה נוחה לגור ולא תגרום לאוכל להיכנס לקנה הנשימה שלו. האוכל צריך להיות חמים, אך לא חם מידי!

לאחר גיל 4 שבועות אפשר לספק לכלב אוכל יבש לגורים, ואפשר גם להרטיבו מעט על מנת להקל עליו את האכילה. עם הזמן מרטיבים פחות עד שהכלב מתרגל לאכול אוכל יבש. אסור לתת לכלב שאריות אוכל ביתי על מנת לא לגרום לבעיות התנהגות.
את האוכל יש לחלק למנות קטנות, תלוי בגיל הכלב. את הכמות יש לקבוע לפי טבלה שניתן למצוא על אריזת האוכל. ככל שהאוכל איכותי יותר ועשיר יותר בחלבון – כמות ההאכלה היומית נמוכה יותר. מבחינת מים – יש לספק תמיד גישה לקערת מים נקייה שתוחלף מדי יום.

לגבי חטיפים- מומלץ לא לתת חטיפים בגיל מאד צעיר, אלא רק לאחר שהגור מתבגר טיפה ומבין שמדובר בפינוק ולא במזון הקבוע שלו, גם אז, חשוב לעשות זאת במידה ולהימנע מחטיפים שעלולים להיות מסוכנים לגור שלכם (לדוגמא- שארית מזון מתובל, עצמות עוף שעלולות לפצוע, שוקולד, שום, בצל ועוד..)

 

פינה חמה

יש לדאוג לכלב לפינה חמה ומאווררת בה יוכל להתכרבל. אם הכלב הופרד מהשגר בגיל צעיר מומלץ להוסיף לו צעצוע פרוותי. דבר נוסף שמומלץ לעשות הוא לתחום את מקום מרבצו של הכלב עם כלוב אילוף או גדר אילוף, וכך להתחיל לאלף את הכלב לעשיית צרכים (מכיוון שהכלב לא יעשה את צרכיו במקום בו הוא רובץ ויצטרך לצאת מהמקום שלו כדי לעשות צרכים...). יתרון נוסף הוא מבחינת חינוך הגור, לשלוח אותו למקומו במידה ועשה משהו אסור.

 

צרכים

עד שהכלב לא מסיים את כל סדרת החיסונים שלו, אין להוציא אותו החוצה (או שנוציא אך בתנאים מסויימים- נרחיב בהמשך) על מנת שלא ייחשף לחיידקים, מחלות וכלבים אחרים (שעלולים להיות חולים), הסכנה העיקרית היא צואה של כלבים וחתולים, לכן בתקופה זו נרגיל את הכלב לעשות צרכים במקום מסוים וקבוע בתוך הבית. על מנת להגדיר לגור פינה בה הוא עושה את צרכיו רצוי לרכוש פדים סופגים, אם הכלב לא עושה את צרכיו על הפד ניתן להספיג אותו תחילה בשתן של הכלב, כך הוא יידע ששם הוא צריך לעשות את צרכיו. אנו ממליצים להשאיר את הפד במקום קבוע כדי שהכלב ידע ויתרגל למיקומו. בנוסף, במידה וראיתם שהכלב עומד לעשות צרכים לא במקום יש להרים אותו ולהניח אותו על הפד (כמובן במידה והספקתם..) ברגע שהכלב יבין שהוא צריך לעשות את הצרכים על הפד הוא ימשיך לעשות את צרכיו באותו מקום. לאחר תקופת הגמילה של הכלב כשמוציאים אותו החוצה אנו ממליצים ללכת איתו במסלול קבוע על מנת שידע איפה לעשות צרכים.
במידה ולא עושה את צרכיו בחוץ אפשר להטמין את הצואה של הכלב באדמה ולתת לו להריח כדי שיבין ששמה עושים את הצרכים.

רחצה וטיפוח

לכלבים יש שכבת הגנה טבעית ששומרת על עורם הרך שתפקידה בעיקר להגן עליו מפני חיידקים ווירוסים. צריך לדעת באיזה סבון להשתמש ובאיזו תדירות לקלח את הכלב על מנת למנוע פגיעה בשכבה זו שעלולה להוביל לנשירה, גירוי בעור, קשקשים, גירודים וריח לא נעים.

את הכלב נקלח מגיל כשלושה חודשים עם סבון המיועד לכך, תוך הקפדה על מים פושרים, ללא הרטבת האוזניים, העיניים ושלא ישאף מים.
את התדירות הנכונה לרחיצת הכלב נקבע לפי שני פרמטרים עיקריים- גזע הכלב ואורח חייו. גזעים מסוימים בעלי מבנה גוף קטן ובעלי פרווה מחוספסת יותר יזדקקו למקלחת בתדירות גבוהה יותר (למשל פודלים).
 בנוסף, כלב שמבלה הרבה בחוץ או רץ בדיונות חול או בבוץ מן הסתם יצטרך לעבור מקלחת בתדירות גבוהה יותר מכלב שכל חיו נמצא בבית.
באופן כללי התדירות המומלצת לרחיצת כלב עומדת על כחצי שנה, במידה ואנו רוצים לנקות את הכלב בין המקלחות אפשר לעבור עם מגבון מיוחד המיועד לגורים (ללא אלכוהול).

 

חיסונים

הגור יזדקק למספר חיסונים, שימנעו הדבקה במחלות קשות שתוקפות כלבים ואף גורים ספציפית.
ביקור ראשון אצל וטרינר צריך להיות לקראת גיל 6 שבועות (במידה והגור בריא כמובן)- לחיסון משושה ראשון (מתוך סדרה של בין 2 ל-3 חיסונים, תלוי בסוג החיסון). החיסון מיועד לוירוס הכלבלבת, דלקת כבד נגיפית, וירוס הפרוו, שפעת וחיידק העכברת.

ביקור שני בגיל כ 9 שבועות (כשלושה שבועות לאחר החיסון הראשון), לחיסון משושה שני בסדרה.

ביקור שלישי בגיל 12 שבועות לחיסון משושה נוסף.

חיסון נוסף שכל גור כלבים זקוק לו הוא חיסון הכלבת שניתן לכלב לאחר גיל 3 חודשים, זהו וירוס קטלני שגורם למחלה חשוכת מרפא, הווירוס תוקף את מערכת העצבים ובסופו של דבר מגיע למוח, הוא מועבר גם ע"י נשיכה ויכול להגיע לכל סוגי היונקים כולל בני אדם.

ביחד עם חיסון הכלבת בגיל כ3 חודשים בדר"כ עושים גם שבב אלקטרוני – זו בעצם חתיכת מתכת קטנה מאוד שמוכנסת ע"י וטרינר מתחת לעור ומתפקדת כתעודת הזהות של הכלב ובעצם מגדירה את זהותו של הכלב ושל הבעלים במאגר הארצי. השבב עוזר לאיתור הכלב במקרה של אבדה או גניבה.

 

מגיל שנה מחסנים את הכלב בחיסון משושה ובחיסון הכלבת אחת לשנה.

 

 

חשיפה לסביבה

אומנם המלצנו קודם שלא להוציא את הכלב עד החיסון האחרון, אך תקופה זו חשובה וקריטית מאוד בחיי הגור בה הוא לומד מה מותר ומה אסור ואיך להתנהג בסיטואציות שונות, לכן למרות שהכלב לא יכול לטייל בחוץ אנחנו ניקח אותו על הידיים באזור הבית כדי שכן ייחשף לדברים שונים-
לתנועה (למשל רכב, אופנוע, אופניים וסקטבורד, אנשים רצים, ציפורים ועוד...),
רעשים וצלילים (למשל אוטובוסים, משאית זבל בחוץ, בתוך הבית גם לשואב אבק, פן לשיער, פעמון של דלת ועוד....), משטחי הליכה (למשל דשא, בטון, פרקט, חול, חצץ, משטחי מתכת ועוד....)

ריחות, כלבים, חתולים, אנשים וילדים.

לאחר שהכלב נחשף לכל אלו סביר להניח שלא יפתח חרדות, פחדים והתנהגות תוקפנית.
מומלץ לקחת לטיול שכזה קצת חטיפים ופינוקים שנוכל לחזק את הגור וליצור לו חוויה חיובית מהחשיפה לדברים שונים.

תקופת החשיפה קריטית ביותר ותשפיע באופן ישיר על עיצוב האופי של הגור כבוגר!!!

 

במידה ויש שאלות נוספות, נשמח שתפנו אלינו לחנות (גולדפיש, רחוב המיסב 5, יבנה) 😊

אפשר גם בטלפון 08-8567439

או בווצאפ 050-8567438

דלג לתוכן מרכזי