חתול חדש בבית ? כל מה שצריך לדעת לפני שמגיע גור חדש 🐱

אז יש לכם חבר חדש בבית, מזל טוב! גור חדש דורש המון תשומת לב והרבה אחריות, לכן הכנו לכם כמה נקודות חשובות שאתם חייבים לדעת!

מים, מזון וחטיפים

 

בדרך כלל גור חתולים יכול להיפרד מאימו בגיל 7 שבועות, עד גיל זה האם מלמדת את גוריה מיומנויות בסיסיות כמו למשל כיצד לאכול או כיצד לנקות את עצמם.
אם הבאתם גור צעיר מ-3 שבועות לביתכם  יש להאכיל את הגור מידי שעתיים, ואם בן שלושה שבועות ומעלה (עד 8 שבועות) יש להאכיל כל 4-6 שעות (גם בלילה!), עם תחליף חלב אם שניתן למצוא אצלנו (גולדפיש, המיסב 5, יבנה), באמצעות בקבוק או מזרק.
חשוב לעשות זאת בעדינות על מנת שהאוכל לא ייכנס לקנה הנשימה של החתול.
חשוב מאד שהאוכל יהיה חמים, אך לא רותח. מומלץ מאד לא לתת לחתול חלב פרה, מכיוון שהרכיבים שלו שונים לחלוטין מחלב חתולה, ויכול ליצור בעיות במערכת העיכול של הגור.

עד גיל כשנה החתול עדיין נחשב לגור, ולאחר שנגמל מחלב אימו אפשר להתחיל לשלב בתזונתו אוכל יבש (בהתחלה ניתן קצת להטיבו כדי שיתרכך) שמותאם לגורים, אוכל כזה מכיל יותר חלבונים (ורצוי שיהיה מעל 33% חלבון) ויותר ויטמינים ומינרלים מאשר במזון יבש לחתולים בוגרים, בנוסף גודל הכופתיות ומרקם האוכל שונה.
תהליך הגדילה של החתול בשנה הראשונה הוא הקריטי ביותר ומייצב את החתול לממדים הרצויים ולמבנה גוף בריא וחזק.
מומלץ שבמזונות יהיו גם תוספות של ירקות ופירות.
את האוכל נגיש לחתול בקערות העשויות מחומר עמיד וקל לניקוי, בכמויות קטנות מספר פעמים ביום בהתאם לטבלה המופיע בגב שק באוכל.

חשוב שתמיד יהיה לחתול אוכל בקערה!

לגבי שתייה- בדרך כלל חתולים מעדיפים לשתות מים זורמים ולא מים עומדים, ללא קשר לאיכות המים או טעמם. הפתרון הפשוט ביותר הוא מזרקת מים, שבעצם מאפשרת מים זורמים זמינים, כמובן שגם אותה ניתן להשיג אצלנו בחנות.
(חתול בוגר השוקל כ5 ק"ג אמור לצרוך 115 מ"ל מים מידי יום!)

ניתן לשלב בתזונה של הגור גם חטיפים, אוכל רטוב ומעדנים (מקופסאות שימורים), אך חשוב להדגיש שזהו פינוק ונחשב כתוספת למזון היבש ולא כתחליף! אם נרגיל את הגור רק לאוכל רטוב יהיה לנו מאוד קשה להחזיר אותו לאכילת אוכל יבש!
חשוב גם לגוון לגור בטעמים של המזון הרטוב והמעדנים כדי למנוע את תופעת הבררנות והפינוק שנפוצה מאוד אצל חתולים.

 

צרכים

 

כדי שגור חתולים יתרגל לעשות את צרכיו בנקודה הרצויה לנו בבית, נצטרך לספק לו ארגז, עם כמה דגשים שיקלו עליו.
לגבי גודל הארגז- גורי חתולים צריכים ארגז עם שוליים נמוכים על מנת להקל עליהם את השימוש בארגז.
דבר נוסף שנצטרך לשים לב אליו הוא מיקום הארגז, חתולים לרוב אוהבים פרטיות ולכן ננסה למצוא מקום בבית ללא תנועה גדולה של אנשים ושלא יהיה מרכז הבית.
כדי לחנך גור לעשיית צרכים בארגז נדרשת סבלנות רבה עד שנמצא את הדרך הנכונה ביותר כדי לגרום לו להשתמש בשירותים החדשים שלו.

יש מגוון סוגים של ארגזים לחתול בשלל צבעים וגדלים, יש שירותים סגורים שיותר יעילים נגד ריחות אך יותר קשים להסתגלות החתול, וארגזים פתוחים שהם פחות יעילים מבחינת ריח אבל נחשבים לנוחים יותר לחתול.

את הארגז נעדיף למלא או בחול מתגבש איכותי או בחול קריסטלים.
החול המתגבש הוא הסוג הנפוץ יותר בעיקר בגלל השימוש הקל והנוח שלו.
ככל שהחול סופג יותר נוזלים, מתגבש חזק יותר ומנטרל ריחות טוב יותר הוא נחשב לאיכותי יותר.
נשתדל לבחור חול כמה שפחות מאובק כדי למנוע סימני עקבות ברחבי הבית.
יש חולות מבושמים ויש שלא, את הבחירה הזו קבלו לפי העדפה האישית של החתול ושלכם 😊
שימוש- מומלץ לשים חול בגובה 4-6 ס"מ.
להוציא את הצואה וגושי החול שהתגבשו בעזרת כף המיועדת לכך ולמלא מעט חול נקי בארגז (אין צורך להחליפו).

חול קריסטלים זהו בעצם חול המורכב מחומר בשם ג'ל סיליקה והוא בעצם יכול לספוג נוזלים עד פי 40 ממשקלו! הוא יהיה נוח לשימוש בעיקר אצל אלו שמחפשים מינימום תחזוקה, החול אינו מתגבש אך דורש ערבוב על בסיס יומי על מנת למנוע ריחות.
לעיתים ייקח לחתולים קצת זמן להתרגל לחול הקריסטל, בערך שבועיים של הסתגלות.
שימוש-  מומלץ לשים חול בגובה 4-6 ס"מ לפזר אותו באחידות (אם החתול חופר בחול אפשר להוסיף עוד 1-2 ס"מ).
להוציא את הצואה בעזרת כף מידי יום.
את החול מומלץ להחליף כאשר מרבית הקריסטלים נצבעים צהוב ואינם מסוגלים לספוג עוד נוזלים, כל תקופה של בין שבועיים ל3 שבועות (לחתול אחד, אם יש יותר חתולים כמובן תדירות ההחלפה גדלה).

להזכירכם! גור שאוכל מזון איכותי יותר- הוא יעכל טוב יותר, ייצר כמות צואה קטנה יותר, תדירות הביקורים שלו בארגז יפחתו, הצואה תהיה פחות מסריחה וקלה יותר לפינוי! כך תחסכו לעצמכם הוצאות על קניית חול ועבודות ניקיון 😊

שטיח לשירותים

כאשר החתול יוצא מהארגז לעיתים נדבק לו חול בכפות הרגליים והוא עלול לפזר אותו ברחבי הבית ולהשאיר עקבות אבק, שטיח שכזה בעצם ילכוד את מרבית החול מרגליי החתול וימנע מכם לנקות את סביבת השירותים בתדירות גבוהה.

 

 

מקום חם לישון

אז הבאתם גור חתולים חדש עכשיו צריך לדאוג לו למקום חמים ובטוח שיוכל לישון ולרבוץ בו. חפשו מקום שקט וקטן יחסית בבית (כזה שלא עוברים בו אנשים בתדירות גבוהה) , שלא יגרום לגור לבהלה. אזור ההסתגלות יהיה אותו המקום בו נשים לחתול את האוכל והמים שלו וגם את ארגז החול. רוב החתולים יעדיפו שמיכות, מגבות וקופסאות קרטון על פני מיטה. אפשר גם לצייד את האזור שבחרתם בבקבוק מים חמים עטוף במגבת (למניעת כוויות), ולחמם את הבקבוק כל מספר שעות.

 

טיפוח

טיפול וטיפוח פרוותו של החתול הם חיוניים לו ויעזרו לו להימנע מבעיות רפואיות ולהיראות במיטבו 😊

מסרק לפרווה- סירוק פרוותו של החתול בעצם מסלקת את הפרווה המתה ובכך מפחיתה את נשירת השיער ומונעת ממנה להיות מפוזרת ברחבי הבית ועל הבגדים שלנו בעיקר. בנוסף החתול אוכל פחות פרווה כשפרוותו מסורקת והדבר מונע כדורי שיער.
חתולים בעלי פרווה קצרה מומלץ לסרק כפעם בשבוע במברשת בעלת שיניים צפופות.
חתולים סיאמים נסרק בתדירות של בין פעמיים לשלוש בשבוע במברשת עם שיני גומי.
גור חתולים שלא אוהב שאתם מסרקים אותו, נסו לסרק עם מברשת לסירוק כלבים עם שיער ארוך, באזורים שגורמים לו הנאה, לרוב הם ייהנו מהתחושה ובכך תוכלו להרגיל אותם לסירוק ובהדרגה לעבור למברשת המתאימה לגור.

חתולים הם מאוד נקיים מטבעם, ובדרך כלל מנקים את עצמם, אך לעיתים נדרש לרחוץ אותם, מתי???

  • אם לחתול פרווה בעייתית או מלוכלכת- כנראה שהחתול הפסיק מסיבה זו או אחרת לנקות את עצמו כמו שצריך, לכן נקלח אותו אך גם ניקח את החתול להיבדק כדי להבין את מקור הבעיה.
  • אם הגור\ החתול נמצא במצב פיזי ירוד, כמובן גם ניקח להיבדק אצל וטרינר.
  • אם זיהיתם על הפרווה חומר שאתם חושדים שרעיל- נקלח וכמובן ניקח להיבדק.

אם החלטתם לקלח את החתול חשוב לעשות זאת תוך שימוש בשמפו מיוחד המיועד לשימוש חתולים, כמובן שאם החתול עדיין גור נבחר שמפו עדין שמתאים לסוג עורו העדין. נשתמש במים חמימים אך לא רותחים ונשטוף אותו ביסודיות! לאחר מכך נייבש היטב בעזרת מגבת ונרחיק אותו מרוח או מקור קור כל עוד הוא רטוב ( חתולים נוטים להצטנן במהירות).

משטח גירוד- החתול שלכם מטבעו הוא צייד, ולכן מכין את עצמו ואת ציפורניו לשעה בה יצוץ הטרף שלרוב יהיה ג'וק, עכבר, ציפור ועוד...
אם אתם רוצים למנוע ממנו לחדד את ציפורניו על הספות והרהיטים שלכם בבית, תספקו לחתולכם משטח גירוד.
גור חתולים לרוב ישמח להוציא את האנרגיה שלו ישר על משטח הגירוד, אך אם הגור כבר בוגר יותר ואינו מוצא עניין במשטח הגירוד, נפזר קטניפ על המשטח על מנת למשוך אותו. (קטניפ בעצם מגיע מצמחים ומעורר תחושות שונות אצל החתול, אפשר להשיגו גם כתרסיס).
ישנם מגוון גדול של משטחי גירוד, וכל אחד ייבחר בהתאם לצרכיו של החתול.
הפתרון הבסיסי הוא משטח גירוד מקרטון, שלא תופס הרבה מקום אך לרוב יצטרך חיזוק של קטניפ כדי שהחתול לא יאבד בו עניין.
את מיקום מתקן הגירוד נקבע לרוב ליד מקום השינה שלו, שיאפשר לו התמתחות כאשר הוא קם, או לחלופין באזור המרכזי בבית בו שוהים בני המשפחה רוב הזמן. אם בחרתם במתקן גירוד לגובה, יש לוודא שהוא יציב וחזק ומומלץ שיהיה גבוהה פי 2 מגובה החתול כאשר הוא מתמתח.
ישנם גם מתקני גירוד ורביצה ענקיים! שהם בעצם נותנים את המענה המלא והמקיף לכל צורכי החתול- דילוג, רביצה ותצפית. הגובה מאפשר לחתול להתמתח בנוחות על המתקן וגם לתצפת מהגובה סביבו. המתקן בנוסף גם עוזרת לחתול לפתח כארודיציה ושיווי משקל.

 

 

בריאות וביטחון

גור חתולים שיונק מאימו בעצם מוגן ע"י נוגדנים שמועברים לו מאימו דרך החלב. לאחר כמה שבועות הנוגדנים כבר לא נמצאים בדמו של הגור ואם הוא אינו יונק אז מלכתחילה הוא חשוף ופגיע.
אפשר לחסן את החתול לראשונה בחיסון משולש\ מרובע בגיל 6 שבועות (3-4 שבועות לאחר מכן ניתנים 2 חיסונים נוספים). החיסון הוא משולב בכמה חיסונים כנגד מחלות שונות ביניהן- חתלתלת, כלמידה, קליצי ועוד. את החיסון הזה ניתן פעם בשנה על מנת לעודד את הגוף לייצר נוגדנים למחלות.
בנוסף, בגיל 4 חודשים מומלץ מאוד לתת חיסון כלבת (ולחזור פעם בשנה), בעיקר לחתולים שמסתובבים בחוץ אך לא רק.
גורים יחוסנו רק לאחר 10 ימים לפחות  בביתם החדש על מנת לוודא שהם בריאים וללא סימני מחלה.

 

אמנם הדבקת חתולים בפרעושים וקרציות היא פחות נפוצה בחתולים אך עדיין קיימת ועלולה ליצור תגובה אלרגית, חולשה, דלקות ולסכן את בריאותם.
אפשר למנוע הדבקה בכמה שיטות ביניהן
קולר ואמפולות.
קולר-
בעצם מפריש חומר שמונע מהפרעושים מלטפס על החתול וכל טפיל שיבוא במגע עם החומר- ימות.
אמפולות- ישנם הרבה סוגים של אמפולות נגד פרעושים וצריך לוודא היטב לפני שרוכשים שהם אכן מתאימים לחתול כדי להפיק תועלת משימושן. באמפולה נשתמש בתדירות של כפעם בחודש בקיץ, ובחורף אפשר גם בפעם בחודשיים ויותר.
בראש ובראשונה נתאים את האמפולה למשקל החתול וגילו. אמפולה שתתאים לגור לא תתאים לבוגר וכמות החומר הפעיל בה תהיה שונה, שימוש באמפולה לבוגר על גור עלולה לפגוע בו ולכן יש לשמים לב!
שנית, נוודא שהחתול יבש לפני שנשים לו את האמפולה (אם קילחתם את החתול יש לחכות יום- יומיים על מנת שהפעולה תהיה אפקטיבית), המים ישטפו את החומר הפעיל מהחתול ויפגעו באפקטיביות של האמפולה.

תג שם- בנוסף מומלץ לשים על החתול תג עם שמו ומספר הטלפון שלכם להתקשרות למקרה שיעלם או יברח.

 

 

 

במידה ויש שאלות נוספות, נשמח שתפנו אלינו לחנות (גולדפיש, רחוב המיסב 5, יבנה) 😊

אפשר גם בטלפון 08-8567439

או בווצאפ 050-8567438

דלג לתוכן מרכזי